Malum Bursa'dayım. Dün kayınvalidemin günü vardı. Onun için hazırladığım bu tatlıyı ilk defa yaptım. Aslında adı profiterol ama kayınvalidem gençliğinde çok yaparmış ve adına da ponpon pasta diyordu. Benim de çok hoşuma gitti bu isim ben de o yüzden bu isimle yayınlamaya karar verdim.
Ekler tarzı pastaların yapımının zor olacağı düşüncesiyle hiç yapmamıştım ama denk mi geldi bilmiyorum güzel ve kolay oldu. Tarif şöyle;
- 1 (büyük )su bardağı su
- 1 (büyük)su bardağı un
- 1 tutam tuz
- yarım paket margarin
Margarin eritilir, içine diğer malzemeler eklenip karıştırarak tencerede pişirilir. İyice soğuyunca içine teker teker 4 yumurta kırılır.( 1 YUMURTA KIRINCA MALZEMEYE İYİCE YEDİRİLMEDEN 2. KIRILMAZ.) Hamur olunca kaşık kaşık tepsiye dizilip, kapak hiç açılmadan 170 derecede iyice pembeleşene kadar pişirilir.
Bu arada içine muhallebisi yapılır.
- 1 kilo süt
- 1 yumurta
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 8 tepeleme yemek kaşığı şeker
- vanilya
Pişen ponponlar soğuyunca kesilip içlerine krema sürülür, üzerine çikolatalı sos dökülür.
11 yorum:
yapımı gercekten kolay =) normalde bn böle şeyleri beceremem ama profiterol yapabılıyorum =) sizinkide muhteşem olmuş =)ellinize sağlık =)
Canım çekti valla, yapsammı abacaba haftasonu.
Sevgili Bal Kupu bunlar cok guzel duruyor :)) Ellerine saglik, insan yemeye kiyamaz :))
ponpon pasta harika görünüyor ellerine saglik ve afiyetler olsun,sevgiler..
ay ben de diyorum bu profiterol değil mi diye çok güzel görünüyor
tarafımdan mimlendiniiizz...
sevgiler.
bayılırım profiterole. ama yapmayı pek beceremem bu tarifi denemeyi çok istiyorum. teşekkürler... elinize sağlık..
of yani..çok hoş.ellerinize sağlık...
ellerinize sağlık görüntü süper eminimki lezzetide nefisdir.
hımmm nefis gözüküyor, afiyet olsun. Kayınvalideniz şanslıymış sizin gibi bir kızı olduğu için.
selam nefis görünüyorlar...ellerine sağlık..
Yorum Gönder