27 Mart 2009 Cuma

Uzay Faaliyeti

Yazan Bal küpü zaman: 07:49
uzay faaliyeti 2

Kız ve erkek çocuklarının ilgi alanları farklı oluyor gerçekten. Oğlum büyürken aldığımız oyuncak tipleri belliydi hep. Arabalar, garip yaratıklar ( timsah, bukalemun vs..), vinç türevleri :), tamir aletleri vs...

Kitaplarda da en çok denizin içini ve uzayı anlatan boool resimli kitaplar istiyordu. Gördüğünüz gibi uzay ve deniz merakı hala devam ediyor. Ne resmi yapacaksın ya da nasıl bir faaliyet yapalım diye konuştuğumuzda ilk sıra balık ikinci sıra ise uzay :) Sanırım merak duygusu göremediği yerleri öğrenmeyi seviyor.

Kızım ise devamlı peluşlarıyla oynuyor. Onları uyutuyor, konuşuyor, besliyor vs... İlginçtir öyle bebeklerle arası pek yok :) Devamlı elinde bir köpek ya da kedi geziyor işte. Neyse bir ara devamlı arabalar ve bukalemunlarla geziyordu :)) Abisinin çekim alanına hemen giriyor tam taklitçi yani.

Geçen akşam oğlum elinde bir kitap illa bunu yapalım diye tutturdu. Bizde üstte gördüğünüz faaliyeti yaptık. Uzayı çağrıştıran resimleri fon kartonlarına çizip kestik. Daha sonra arkalarına birer bant yapıştırıp ipe dizdik. Şimdi odasını süslüyor. Yarın da okuluna götürecekmiş.

Bu tip küçük olsa da faaliyetler yapmanın onu olumlu etkilediğini düşünüyorum. Gerçi okulda fazlasıyla yapıyorlar ama burada kendi seçtiği fikirlerin ortaya çıkması da ayrı bir güzellik sanırım :)
uzay faaliyeti

6 yorum:

♥ŞANSLI♥ on 27 Mart 2009 09:59 dedi ki...

ALLAH yavrularını sana bağışlasın!
Sana ve çocuklarına sevgiler.

tasarım mekani on 27 Mart 2009 10:56 dedi ki...

Ne guzel ana ogul hos vakit gecirmissiniz... Sevgiler, medinem

Adsız dedi ki...

Güzel olmuş gerçekten, resimler de sanki tutabilecekmişim gibi canlı görünüyor. Elinize sağlık.

AskinAy on 27 Mart 2009 21:59 dedi ki...

ellerinize saglik canim cok cici olmus,öptüm sizi sevgilerimle..

GeCe on 28 Mart 2009 17:25 dedi ki...

çok hoş bir etkinlik olmuş

Derya on 28 Mart 2009 23:04 dedi ki...

Çok güzel olmuş, eminim hoşça da vakit geçirmişsinizdir bu çalışmayı yaparken. Bende bekliyorum oğlumla bu tarz işler yapacağımız günleri.

 

BalKüpü Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez