9 Eylül 2009 Çarşamba

Bayram Sonrası

Yazan Bal küpü zaman: 17:30 6 yorum
Hızlı ve yoğun geçen bir ramazan ve bayram sonrası buradayım. Oğlum okuluna başladı. Kırtasiye malzemeleri, okul alışverişi ve eksikler ancak bitti. Hayırlı olur inşallah.

Bu arada kış hazırlıkları başladı. İlk defa turşu kurdum. İnşallah güzel olur. Sağolsun anneler gönderiyor ama bir kere de ben deneyeyim dedim :) Eşim pek ümitli değil ama acemi şansı belli mi olur? bakarsınız güzel olur di mi??


Bir de Balküpü bu yıl KPSS sınavına girmek istiyor. Sıkı çalışması lazım.Çoook uzun bir ara verdi çünkü :(

O yüzden eskisi kadar sık güncelleyemiyor sayfalarını. Gerçi iki küçük çocuk ve evdeki bir yığın işten fırsat bulursa ders çalışabilecek, yani bayağı zor bu gidişle!!!

Ah annecim yanımda olsaydın çok daha kolay olurdu işim ama sağlıklı olun, iyi olun o da yeter napalım.


Balküpü bu sayfalardan da kopmak istemiyor. O yüzden eskisi kadar sık yazamasa da yine tarifleri, çocuk aktiviteleri ve günlük hayatını paylaşmaya devam edecek, elinden geldiğince :)

En kısa sürede görüşmek üzere :)

1 Eylül 2009 Salı

Normandiya dün ve bugün

Yazan Bal küpü zaman: 08:21 8 yorum


2. Dünya savaşının seyrini değiştiren meşhur çıkartma ile ünlüdür Normandiya. Dün ve bugüne ait fotoğraflar verilmiş bu sitede. İşin enterasanı o kadar yıkık dökük şehri sadece onarmış ve güzelleştirmiş adamlar. Aslını korumuşlar.

Bizim İstanbul'u düşünüyorum da, o eski resimlerdeki yalılar, köşkler vs. çoğunun yerinde yeller esiyor. Biz yıkıp çirkin apartmanlara dönüştürdük.

İstanbul'u seven bir yabancı yıllar sonra gelmiş İstanbul'a da sormuşlar nasıl buldunuz İstanbul'u diye. "Çok zor buldum" demiş.

Bursa'da da eski Bursa evleri diye nam salmış evlerden neredeyse hiç kalmadı. Bursa'daki Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi'nin bulunduğu Şair Ahmet Paşa Medresesi’ni restore eden mimar ile konuşmuştuk bu yaz. Restorasyona başladıklarında medresenin içinden kamyonlarca çöp çıkardıklarını söylemişti. Yıllarca bakımsız kalmış ve çöplüğe dönmüş.

Çok yazık...

 

BalKüpü Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez