31 Mart 2009 Salı

Darıca Hayvanat Bahçesi

Yazan Bal küpü zaman: 09:35 14 yorum
Hafta sonu, sonrasında bol bol gezeriz diye düşünüp sabahın köründe oy vermeye gittik. Tabi ki fikir pür telaş hanım olan bana aitti. :) Neyse herkes aynı şeyi düşünmüş olacak ki 1 saate yakın sıra bekledik. Vatana millete hayırlı olsun bakalım.

Ama hava öyle güzeldi ki napayım. Sonrasında sahilde yürüdük, kahvaltı ettik. Nereye gitsek derken, ne zamandır düşündüğümüz Bosphorus zoo gezimizi yapmaya karar verdik.

Çocuklara bahsetmedik tam bir sürpriz oldu. İyi ki gitmişiz çok beğendiler. Sanırım 2 saat gezmişizdir.

Zavallı kızım kendini kaptırmış yorulduğunu bile anlamamış hep yürüdü. Kucağınıza alın demek bile aklına gelmedi! Tabi biz sonunda dayanamayıp kızım kucağımıza alalım mı? yoruldun mu? diye sorunca nasıl sevindi. Şaşkınlıktan ve meraktan hiç aklına gelmemiş.

Neler vardı neler. Aslanlar, jaguar,leopar,zebra, lamalar, papağanlar, penguenler, ayılar {ben çocukken sokakta nasıl oynatıyorlardı zavallıları}

ayıcık

aslan

Maymunlar, dev kaplumbağa, şempanzeler {müthişler, bizden cama vurup yemek istediler, kızdılar, çok tatlıydılar bayıldım onlara}

Kuzular, keçiler {elleriyle beslediler çocuklar}, ponyler, sürüngenlerin bir sürü çeşiti{rüyama girecekler sandım}balıklar ve unuttuğum bir sürü hayvan.

hayvanat bahçesi

tavus

Çok eski ve yerleşmiş bir hayvanat bahçesi, bitki örtüsü filan çok güzel ama maalesef diyorum çok pisti. İyi ki bahar da gitmişiz de hiç kokmuyordu.

Ama akvaryumların camları filan pis ve bakımsızdı. Bir sürü para gerekiyor bu işler için tabi. Bir sürü yiyecek bir sürü bakıcı vs...

balık

Bir de çocukların oyun alanı da ilgisiz kalmış. Teorikte güzel ama, hani şu korku filmlerinde olur ya terkedilmiş, ıssız lunapark görüntülerini hatırlattı bana.

Çocukların atlı karıncasını ve uçan salıncaklarını kendimiz itleyerek döndürdük. Hiç kimse yoktu. Ama çoook eğlendik. Beni bile döndürdüler. Naparsın kendi işimizi kendimiz hallettik :)

Yalnız ağaçlar, peyzaj, minik havuzlar, güzel ve birbirinden farklı hayvanlar için görülmeye değer bir yer.

29 Mart 2009 Pazar

Küçük Dünyamız

Yazan Bal küpü zaman: 18:34 6 yorum


Videodaki en son gösterilen sahnede bilinen en büyük yıldız ile güneş kıyaslanıyor. Bilinen en büyük yıldız portakal büyüklüğündeyse güneş onun yanında toplu iğne ucu gibi kalıyor.


Bu videoyu izlerken bazen kendimizle nasıl da böbürlendiğimiz ve alçak dağları yaratmış gibi davrandığımızı, oysa ne kadar da küçük olduğumuzu düşündüm. İnsanı büyük yapan şey kendi küçüklüğünü bilmesidir. Teknoloji sayesinde bunu daha iyi anlayabiliyoruz.

27 Mart 2009 Cuma

İlkbaharda Solan Ağaçlar

Yazan Bal küpü zaman: 21:05 5 yorum

Gerçekten umut etmek istedim. 2 gün boyunca her saat başı haberleri takip ettim.

Belki bir mucize dedim. Ama kötü haber geldi maalesef. Kazada ölen Muhsin Yazıcığolu ve arkadaşlarının ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet etsin.
En acısı da insanların hiç yerine ölmesi oldu. Hala akıl almıyor nasıl olur da bulunamazlar? Belki hava şartları, belki bazı eksiklikler, belki en başta yayılan yanlış haberler, belki ihmaller...

Ama inanan insanların ölümü kabullenmesi de kolaydır. Takdiri ilahi dedik.Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz dedik...

Seçimlerin bu akıl almaz delilikle ilerleyen hızına bir bomba gibi düştü ölümü. 2009 seçimleri ibretlik bir ders verdi bence herkese. Başları döndüren dünya, bir varmış bir yokmuş sadece...

Aşık Veysel'in o güzel dizeleri geçti zihnimden

Dost dost diye nicesine sarıldım
Benim sadık yarim kara topraktır.
Beyhude dolandım, boşa yoruldum
Benim sadık yarim kara topraktır.

Nice güzellere bağlandım kaldım
Ne bir vefa gördüm ne fayda buldum
Her türlü istediğim topraktan aldım
Benim sadık yarim kara topraktır

Ne saltanat kalır ne taht kalır, senden geriye yaptığın iyilik kalır. Öyle yaşamalı ki insan, öldüğünde adı iyilikle anılmalı. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş. Bence Muhsin Bey sağduyusuyla bu hoş sadayı bırakabilenlerden oldu. Mekanları cennet olsun....

Uzay Faaliyeti

Yazan Bal küpü zaman: 07:49 6 yorum
uzay faaliyeti 2

Kız ve erkek çocuklarının ilgi alanları farklı oluyor gerçekten. Oğlum büyürken aldığımız oyuncak tipleri belliydi hep. Arabalar, garip yaratıklar ( timsah, bukalemun vs..), vinç türevleri :), tamir aletleri vs...

Kitaplarda da en çok denizin içini ve uzayı anlatan boool resimli kitaplar istiyordu. Gördüğünüz gibi uzay ve deniz merakı hala devam ediyor. Ne resmi yapacaksın ya da nasıl bir faaliyet yapalım diye konuştuğumuzda ilk sıra balık ikinci sıra ise uzay :) Sanırım merak duygusu göremediği yerleri öğrenmeyi seviyor.

Kızım ise devamlı peluşlarıyla oynuyor. Onları uyutuyor, konuşuyor, besliyor vs... İlginçtir öyle bebeklerle arası pek yok :) Devamlı elinde bir köpek ya da kedi geziyor işte. Neyse bir ara devamlı arabalar ve bukalemunlarla geziyordu :)) Abisinin çekim alanına hemen giriyor tam taklitçi yani.

Geçen akşam oğlum elinde bir kitap illa bunu yapalım diye tutturdu. Bizde üstte gördüğünüz faaliyeti yaptık. Uzayı çağrıştıran resimleri fon kartonlarına çizip kestik. Daha sonra arkalarına birer bant yapıştırıp ipe dizdik. Şimdi odasını süslüyor. Yarın da okuluna götürecekmiş.

Bu tip küçük olsa da faaliyetler yapmanın onu olumlu etkilediğini düşünüyorum. Gerçi okulda fazlasıyla yapıyorlar ama burada kendi seçtiği fikirlerin ortaya çıkması da ayrı bir güzellik sanırım :)
uzay faaliyeti

26 Mart 2009 Perşembe

Google'dan Blog Trafiğinizi Takip Edin

Yazan Bal küpü zaman: 08:30 13 yorum
Blog'unuzun ne sıklıkla, ne kadar ziyaret edildiğini takip etmek için değişik araçlar var. Ben şimdiye kadar StatCounter'ı kullanıyordum. Bu arada Google da Google Analytics adında bir hizmet çıkarmış. Herhangi bir ücret yok.
Google Analytics'e üye olup sonrasında üretilen script'i sayfanızın içinde bir yere kopyalamanız gerekiyor. Bunun için kenarlara konabilen HTML gadget'ları kullanabilirsiniz. Analytics'e giriş yaptıktan sonra sitenizin trafiğine dair görsel raporlar alabiliyorsunuz.
Bir süre deneyeceğim, bakalım Google yine farklı birşeyler ortaya koymuş mu?

25 Mart 2009 Çarşamba

Aplike Modelleri

Yazan Bal küpü zaman: 10:41 10 yorum

Bu blogu çok sevdim. İçinde bir sürü güzel fikir var.

Sew Mama Sew becerikli annelerden oluşuyor.

Yalnızca aplikeler değil daha pek çok güzel dikiş örnekleri var. Yapılışları da ayrıntılı anlatılmış.

Güzel projelere yenileri eklendi yani:)

Şuraya bakın. Havalar iki gündür çok güzel. İnsanın içi açılıyor.

Neredeyse bahar hiç gelmeyecek sanmıştım. Bu bahar havası, bu güneş, bu kuş sesleri...

Temizliğin berraklığın duruluğun simgesi . Yeniden dirilişin müjdeleyicisi, Allah'ın insanlara en güzel hediyelerinden birisi.

Hoşgeldin bahar. Herkese güzellikler getir inşallah :)

spring2008-dogwoods-lg

23 Mart 2009 Pazartesi

Windows'unuzu Temizleyin

Yazan Bal küpü zaman: 11:03 8 yorum

Herkesin Windows'tan en çok şikayet ettiği hususların başında zamanla yavaşlaması, virüsler, casus yazılımların cirit atabilmesi geliyor. Yıllardır insanlar Windows'u temizlemek ve performansını artırmak için pek çok program kullandılar. Fakat Microsoft bugüne kadar bu işi yapan bir program yayınlamadı.

Microsoft nihayet bu işi yapan bir hizmet çıkardı. http://safety.live.com/ adresinden ulaşılabilecek bu hizmeti ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Kayıt defteri temizliği, virüs ve casus yazılım taraması yapıyor.

Önemli bir nokta var. Bu siteye Internet Explorer'dan bağlanmanız gerekiyor.

22 Mart 2009 Pazar

Mercan Dede ve İstanbul

Yazan Bal küpü zaman: 08:15 2 yorum

Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul!
Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer.
Ömrüm oldukça gönül tahtına keyfince kurul!
Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.

İşte böyle söylüyor Yahya Kemal, Aziz İstanbul şiirinde. Yukarıdaki resim İstanbul'la ilgili muhteşem görüntülerin derlendiği video'dan alınma. Mercan Dede'nin müziğiyle güzel bir kompozisyon oluşturmuş. Muhakkak izleyin derim.

Venedik gibi "Nice revnaklı şehirler görünüyor" dünyada. Ama bizim ruhumuza hitap eden, gönlümüze ince ince esen efsunlu güzellikler hep İstanbul'da. Aşağıdaki methiyeler de Nedim'in kasidesinden :

Bu şehr-i Sitanbûl ki bî-misl ü behâdır
Bir sengine yekpâre Acem mülkü fedâdır

Bir gevher-i-yekpâre iki bahr arasında
Hurşîd-i cihân-tâb ile tartılsa sezâdır

Altında mı üstünde midir cennet-i a'lâ
Elhak bu ne hâlet bu ne hoş âb u hevâdır

20 Mart 2009 Cuma

Kuşbakışı Venedik

Yazan Bal küpü zaman: 13:59 7 yorum
82624149 10

Pek çok insanın hayallerini süsleyen, gondollar ve kanallar şehri Venedik. Aşkın ve aşıkların bulunmak isteyecekleri sayılı şehirlerden, belki de ilk sırada.

Bu adreste Venedik'in yukarıdan çekilmiş fotoğrafları var. Gezmesi güzel olsa gerek ama yukarıdan bakınca yaşaması zor bir yer gibi. Ulaşım çok sıkıntılı görünüyor. Yürüyerek gidebileceğiniz yer çok sınırlı. Dünya gözüyle görürüz inşallah.

Bizim İstanbul'umuzun da altta kalır yanı yok aslında ama maalesef biz tarihi dokuyu gerektiği gibi koruyamamışız. İstanbul'da eski binaların yanında çirkin gökdelenler, tipsiz oteller, estetikten mahrum apartmanlar, gecekondular her yeri doldurmuş durumda. Bu resimlere bakınca hiç öyle dokuyu bozan birşey göremiyorsunuz. Son yıllarda bir miktar iyileşmeler olsa da daha çok yol katetmemiz gerekiyor anlaşılan.

Bir ara İstanbul'da Saltanat kayığından bahsediliyordu ama hiç göremedim nedense. Boğaz ve Haliç'i yeterince güzeleştirip dünyaya tanıtamadık bence.

Beyaz Kek

Yazan Bal küpü zaman: 13:00 14 yorum
white cake.jpg

Bu kek için aynı Çikolata soslu kek tarifini kullandım. Farklı olarak içine

  • 1 çay bardağı kuru meyve {incir, üzüm, kayısı, portakal kabuğu}
  • 1 elma ve havuç rendesi
  • 1 tutam tarçın ve 1 tutam zencefil ekledim
Harika bir kek oldu. Üzerine ise

  • 1/2 litre süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya ile sos hazırladım
Sosun içine soğuyunca, 1 çay bardağı sütle çırptığım krem şantiyi ekledim. Ve kekle buluşturdum.

Bu tatlı sevdasını nasıl çözeriz bilmiyorum ama, çayla ikisi biribirlerine çok yakışıyorlar :)

19 Mart 2009 Perşembe

Yeni Kimlik Kartları

Yazan Bal küpü zaman: 14:19 7 yorum

Yeni kimlik kartları geldi, gelecek derken henüz hayatımıza yansımadı.
EKDS adresinde yeni T.C. Kimlik Kartı'nın tanıtımı yapılıyor.

Proje henüz pilot uygulama aşamasında. Pilot uygulama kapsamında Bolu'da kart dağıtılıyor. Pilot başarılı olursa tüm Türkiye yeni kimlik kartlarına kavuşacak.

Sanırım kredi kartlarındaki chip'lere ve şifrelere kolay alıştık. Bu kartlarda ekstra bir de parmak izi olacakmış. Daha fazla güvenlik yani. Kimliğin kopyalanması, sahte kimlik kullanma imkansız hale geliyor. Ancak kişinin parmak izi tutarsa kimliği kullanacak.

E-Devlet uygulamalarında da yeni kimlik kartları kullanılacak. Dünya'da akıllı kartları kimlik kartları olarak kullanmaya başlayan pek çok ülke var. Ülkemiz bu konuda hızlı çıktı ve teknolojıyı yakın takibe almış görünüyor.

Hadi bakalım hayırlısı, bizim yeni kartlarımız da hayatımızı kolaylaştırır inşallah.

18 Mart 2009 Çarşamba

Ali Paşa Pilavı & Elma Kompostosu

Yazan Bal küpü zaman: 09:34 13 yorum
Ali pasa pilavi 1
Ne zamandır denemek istiyordum bu pilavı. İyi ki denemişim çok beğenildi. Artık bu Ali Paşa kimse pilavı lezzetli oldu gerçekten :)

Pirinci ıslattım önce (25 Dk yetiyor).

Daha sonra yağda dolmalık fıstıkları, kuru üzümleri ve antep fıstıklarını (tatlılar için aldığım file fıstıkları kullandım) biraz kavurdum.

İçine pirinci ekleyip onu da kavurdum. Suyunu ekledim. Pilav pişerken hazırladığım küçük nohut şeklinde köfteleri yağda kızarttım.

Demlenmeye yakın köfteleri pilava ekledim.

Pek çok şey eklenebilir aslında (badem, kestane, ya da köfte yerine et) Ama herhalde adı o zaman Ali Paşa Pilavı olmaz:)

Ali pasa pilavi 2

Yanına elma kompostosu yaptım.
Bir kaç keredir kompostoyu elmalara 1 çubuk tarçın ve 1-2 karanfil ekleyip yapıyorum. İnanın çok lezzetli oluyor. Çocuklar bayılıyor. Aslında şeker ekliyorum. Televizyonda şeker yerine kuru kayısı ekleyin demişlerdi. Öylesini de denemeyi düşünüyorum.

Bu hafta sonu kısmetse Bursa'dan misafirlerim var. Yani annemle kayınvalidem gelecek. Bakalım özlediler torunlarını, biraz hasret giderecekler.

Allah'tan çok uzakta değilizde sık sık görüşebiliyoruz. Ailesinden uzakta olan herkese güzel kavuşmalar diliyorum. Ne yapalım herkes iyi olsun, sağlıklı olsun o bile yeter :)

16 Mart 2009 Pazartesi

Kırkyama modelleri

Yazan Bal küpü zaman: 15:43 8 yorum
kırkyama

Başka bir şeyler ararken rastladım bu siteye. Çok hoşuma gitti.

Birbirinden değişik kırkyama modelleri var burada. Yorganlama çeşitleri de. Hatta adım adım nasıl yapıldığını gösteren videolar.

Örgü modelleri, dekopaj örnekleri, hediye kartı fikirleri ve nasıl yapıldıkları da var.

Hatta ve hatta dekorasyon önerileri, mutfak, banyo, hobi odaları vs...

Bunları da merak ettim diyorsanız incelemek için HGTV.com adresine bir göz atın :)

Ben epey inceledim ve beğendim.

15 Mart 2009 Pazar

Çocuklara Kahvaltılık Korsan Gemisi

Yazan Bal küpü zaman: 09:42 13 yorum
pirate ship

Bu sabah oğlumla birlikte Meraklı Minik dergisinde gördüğümüz tarifi yaptık. Hem faaliyet hem yemek oldu.

Ekmekleri kurabiye kalıbı ile balık şeklinde kestik. Yumurta, süt, çok az pekmez, sıvı yağ, tuz karışımına batırıp yağsız tavada pişirdik. Peynirden de göz kestik. {pek benzemese de} Elmaların üzerine çöp şiş ile balığı yerleştirdik. Fon kartonundan yelken ve bayrağımızı da yapmayı unutmadık.

Korsan gemisini afiyetle yediler. Değişiklik isteyenlere çok zaman almayan eğlenceli bir faaliyet.

13 Mart 2009 Cuma

Pecya: İlk Sanal Kütüphane

Yazan Bal küpü zaman: 09:20 8 yorum
Eski, taş bir bina. İçeriye girdiğinizde en alt kata inmek istediğinizi söylüyorsunuz.

Aşağıda ışık hüzmelerinin arasında, bir duvardan diğer duvara,her yer kitaplarla dolu . O eski okunmuş kitapların kokusuyla başbaşa kalıyorsunuz.

Arşivlerden bahsediyorum. Böyle bir arşive girme, araştırma yapma gibi hayallerim olurdu bazen. Tabi öyle her önüne geleni arşive almazlar, hayal işte.

Ama artık eski yayınlara, kitaplara ulaşmak çok daha kolay.

Pecya.com ile 75 yıllık Varlık dergisi arşivlerine, kaybolmaya yüz tutan, Büyük Doğu, Akis dergisi, Zübük , Ağaç, Hece vs..Ayrıca TRTnin nota arşivleri, senaristlerin, karikatüristlerin koleksiyonları, fotoğraf arşivleri hepsine bir tıkla ulaşabilirsiniz. Yani kayboldu gitti dediğiniz her kitap, dergi, hatta el broşürleri bile pecya'da toplanmaya başladı. Bireysel koleksiyonlar bile var.

Özellikle araştırmacılar için çok büyük bir kolaylık. Tabi büyük şehirlerden uzakta kitap sarraflarından yoksun olanlar için de.

Tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen bir digital kütüphane, TÜBİTAK tarafından destekleniyor.

Bazı yayınlara yalnızca üye olarak ücretsiz girip, okunabiliyor. Ama çoğu için az bir ücret ödeniyor. Mesela, Nokta dergisinin filan tarihindeki sayısını okumak için 2 TL yeterli. Zamanla birikecek arşivle hiç bir yerden ulaşılamayacak bilgilere erişim sağlanıyor.

Benzer bir sistem Google books'ta var. Fakat bildiğim kadarıyla önemli bir kısmı ücretsiz. Tabi kitaplar ingilizce. Hatta burada 1800'lü yılların kitaplarını bile bulup okuyabiliyorsunuz.

Ne diyelim, darısı bizim Pecya'nın başına :)
Koleksiyonları tıklayın görün bakalım , neler varmış neler..

12 Mart 2009 Perşembe

Ayakkabıda bahar havası

Yazan Bal küpü zaman: 11:55 9 yorum

Bu yıl da yüksek topukluları görmeye devam edeceğiz galiba. Zaten mantar topuk ayakkabılara bayılırım. Alçak topuklu ayakkabı almaya gider, illa yüksek topuklu ayakkabı alır, dönerim :)


Burada bir sürü değişik ayakkabı modellerine bakıp, bir fikir edinebilirsiniz.


Çocuklar için de ayakkabılar var. İyi gezmeler.

Sütlü Şerbetli Hindistan Cevizli Tatlı

Yazan Bal küpü zaman: 09:04 7 yorum
hindistan cevizli tatlı
Hindistan cevizli tatlı yaptım dün.
Hem sütlü hem şerbetli çok lezzetli bir tatlı oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi 1,5 su bardağı un
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • kabartma tozu
  • ŞERBETİ
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Ilık tatlıya ılık şerbet dökülür. Soğuyunca üzerine 2 su bardağı süt dökülür. Süslenir.

Resimlerken rahmetli babannemden kalan tabağı kullandım. Ve içim cız etti birden. Üzerinde onun izlerini taşıyordu.

Her bayram tatlıları bu tabakla ikram ederdi. Birden insan ve eşya arasındaki o garip bağ geldi aklıma.

Eşya.

İlk düşündüğünde basit bir tabak, bir saat, bir masa örtüsü gibi eşya işte. İnsana mahkum. Bakım ister, temizlik ister. İnsana muhtaç. Ama insan gidiyor, o kalıyor.

Acı olan belki avunduran, biraz korkutan gerçek.

Giydiğim elbise, okuduğum kitap, taktığım yüzük benden uzun ömürlü. Ve eşyaya sinen o insan hatıraları. Her gördüğünde sahibini hatırlatan garip, hüzünlü ama avunduran. Böyle duygulara sardı beni bir fotoğraf bile. Hele o kişiden kalan fotoğraflar, bir sürü fotoğraflar. Ne bileyim hüzünlendim birden, ben de böyle garip bir insanım işte.

Allah herkesin tüm ölmüşlerine rahmet etsin inşallah....

10 Mart 2009 Salı

Bebekler İçin Şapka ve Bant Modelleri

Yazan Bal küpü zaman: 23:10 14 yorum

Yaz geliyor, nasıl şapkalar var diye bakınırken bu sitede bunlara rastladım.

Tamam bazıları biraz abartılı görünüyor ama:)

Evdeki klasik bir şapkaya ya da banda bir çiçek dikerek, değişik bir hava katılabilir. Ve bebişlere de çok yakışır ne dersiniz, bence denemeli :)

Yunus Gösterileri & Ev Yapımı Lahmacun

Yazan Bal küpü zaman: 00:15 14 yorum

Hafta sonunda eski bir arkadaşım ve ailesiyle birlikte Yunus gösteri merkezine gittik. Çocuklar çok istiyordu. Hep beraber toplandık ve sabah ilk gösteriye gittik.
Yunuslar, beyaz balinalar , morslar çok güzel bir gösteri sunuyorlar. Zaten bizim çocuk; balık, deniz, okyanus meraklısı. Bilmediği deniz canlısı yok. Bayıldı gösteriye.

Ben de hayretle izledim. Nasıl eğitebilmişler hayran oldum. Şu insanlardan korkulur gerçekten :) Yunuslar ve beyaz balinalar o kadar şirindi ki, sanki havuza girsem, hiiiç korkmadan yüzeceğim sandım.


Oradan arkadaşıma gittik. Üsküdar'lı arkadaşım benim, bize kendi elleriyle lahmacun yaptı. Sabah erkenden kalkmış; içini, hamurunu hazırlamış sağolsun.
Bildiğimiz mayalı hamuru incecik açtı. İçine kıyma( yağlı), soğan, sarımsak, maydanoz, salça, az domates rendesi, kimyon, karabiber, yeşil biberden oluşan harcı sürüp, fırınladı.
Biz de mis gibi ,tertemiz, bol malzemeli ev yapımı lahmacunları yedik. Çok beğendik. Zaten ne yapsa lezzetlidir. Tekrar ellerine sağlık arkadaşım,kocaman teşekkürler :)

9 Mart 2009 Pazartesi

Kız Çocuklarına Elbise Modelleri

Yazan Bal küpü zaman: 10:00 21 yorum
Kız çocukları için ,tabi aslında herkes için güzel elbise modelleri var bu sitede. Dikiş bilenler için bu modellerin kolay olduğunu düşünüyorum.
Annecim model arar durur. İlla torununa bir şey dikecek:) Çok güzel diker, ama ben yorulma , uğraşma diyorum. Dikiş, sabır işi. Üzülüyorum yoruluyor diye. Ama o zevk alıyorum çocuklarıma dikmekten diyor. Sağolsun o emek veriyor, biz de severek giydiriyoruz.
Bu siteyi sana yolluyorum annecim, artık bir fikir edinirsin :)
Bu hafta sonumuz hareketli geçti. Ama makina yanımda olmadığı için fotoğraflar ve yapılanlar akşama eklenecek ancak :(
Bu arada herkesin geçen kandili hayırlı olsun. Dün akşam TRT'nin hazırladığı programı izledim. Farklı coğrafyadaki insanlarla, ortak manevi duygularla dolu bir atmosfer yaşattılar. Çok beğendim, tebrikler...

7 Mart 2009 Cumartesi

Vattoz'la Müzik Dinlemek

Yazan Bal küpü zaman: 18:30 9 yorum

Fizy ile Müzik Dinlemek yazıma gelen bir yorum üzerine fizy'ye benzer bir site daha öğrendim.
Bu sitenin fizy'ye üstünlüğü çalma listesi oluşturabilmeniz. Şu an bana hız konusunda sıkıntısı var gibi geldi.
Fizy'de takılmadan dinlenebiliyor. Fakat fikir güzel. Hız problemini çözerlerse gayet kullanışlı olur.
Ayrıca tarayıcınızı kapatıp açsanız bile siteye tekrar bağlanınca çalma listeniz yerinde duruyor. İyi dinlemeler...

Yumurta & Yumurta

Yazan Bal küpü zaman: 09:24 7 yorum

100NIKON3

Nasıl bir başlık bu böyle? Şöyle efendim, sabah çocuklara yumurtalı ekmek yapayım dedim.
Amma velakin yumurtalı ekmek yapınca, yumurtadan çok, ekmek yiyorlar hissiyatına kapılıyorum. Zaten kapasiteleri malum :( Hele kızımın sağı solu hiç belli olmuyor. Neyse lafı çok uzatmayayım.

O yüzden sabah kahvaltıda yumurta, süt, kaşar, kekik, sucuk hepsini karıştırdım, önce ekmekleri bu karışıma batırıp, tavaya attım, daha sonra kalan karışımı üzerine döktüm. Bir yüzü pişince ters çevirip, diğer yüzünü de pişirdim. İşte böyle bir şey oldu.

Beğendiler mi ?
eveet:)

Gelelim 2. yumurtaya. Bu da anne- baba yumurtası oldu :) Haşlanmış yumurtaları kesip, içine taze soğan, maydanoz, dereotu {hatta nane bile olabilir} ekledim. Şöyle biraz limon, tuz , çok az zeytinyağı. yağsız pişmiş hellim peyniri bu da bizim yumurtamız. Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum :)

6 Mart 2009 Cuma

Kavram Haritası

Yazan Bal küpü zaman: 09:43 10 yorum
Dün oğlumun ödeviyle uğraştık. Kes- yapıştır işlerini kızım da çok seviyor. Özellikle abisi ödevlerini yaparken, başından ayrılmıyor :)

Haliyle sen yapma, ben yapcam ya da benim ödevim nerde anne ? sözlerine artık alıştık.


Ödevi için, önce meyve- sebze resimleri bulup yapıştırmayı düşünük. Çok karışık olur diye fon kartonlarından kendimiz yaptık.

Ama nerdeyse hepsi yaz sebze ve meyveleri olmuş. İkisinin de ağzı sulandı. Yaz gelsin anne diye diye karpuzu, kirazı yapıştırdılar :)

4 Mart 2009 Çarşamba

Tahinli & Haşhaş Tohumlu Kek

Yazan Bal küpü zaman: 14:42 12 yorum

Delicious cake


Çocuklar için besleyici, faydalı ve farklı bir kek yapmaya ne dersiniz? Mutlaka deneyin çok leziz oluyor. Acaba sever mi? diye şüphe içindeyseniz haşhaş tohumlarını azaltabilirsiniz, ya da içine biraz portakal rendeleyebilirsiniz. Gerisi size kalmış :)Tabi yalnızca çocuklara değil,misafirlerimize de ikram ederiz biz bunu değil mi ama ?

3 yumurta
3 çay bardağı şeker
1 çay bardağı haşhaş tohumu
1/2 çay bardağı tahin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
Kabartma tozu, vanilya

Örümcek Ağını Nasıl Örer?

Yazan Bal küpü zaman: 13:31 3 yorum
Örümceğin ağını nasıl ördüğünü hiç merak ettiniz mi? Bu adreste bunu gösteren çok orjinal bir animasyon var. Gerçekten de küçücük hayvan bir sanat eseri yapıyor. Hayranlıkla izledim. Örümcekten pek hoşlanmıyorsanız mideniz kaldırmayabilir, ama yine de seyretmeye değer bence.


3 Mart 2009 Salı

Bal Küpü'nün çocukluğu

Yazan Bal küpü zaman: 08:45 12 yorum

Sevgili Leydielif' in isteği üzerine çocukluğum.
Bursa'da esnaf bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. Zaten 2 kardeşiz :) benden 3 yaş küçük erkek kardeşim var. Şehrin tam göbeğinde kalabalık bir cadde üstünde geçti çocukluğum, öyle bahçe oyunları filan bilmem pek. Ama evimiz bir aile apartmanıydı. Babaanneler, yengeler . O yüzden dayı kızları, hala kızları birlikte büyüdük. Yazları hep beraber nerdeyse 7-8 araba Uludağ'a gider piknik yapardık. İşte o günlerden bir fotoğraf . Sanırım yıllardan 82 filan olmalı :) (Şaka gibi yaş aldı başını gidiyor.)

Yazları rahmetli annannemle köylerine giderdik. Orada çok eğlenirdim. Mısır, karpuz, ayçiçeği tarlaları, ördekler, kazlar, erik kuruları, tarhanalar, erişteler; ağaçlara çıkıp dut silkelemeler, ne kadar kalıyordum bilmiyorum ama dolu dolu geçerdi. Bir keresinde karpuz tarlasında bir karpuzu kaldırdığımda altında çöreklenen yılanı unutamıyorum hiç. Çok korkmuştum.

Kardeşimle de evde haylazlıklar yapmadan durmazdık tabi :) Bir kusur işlediğimizde annem, kim yaptı? diye sorunca ikimizin de ağzını bıçak açmazdı.

Kendi çapımda başarılı bir öğrenciydim, hiç sınıfta kalmadım, hiç takdirsiz geçmedim. Sakin, uslu, çekingendim. Bir sürü arkadaşım vardı. Bir de İlkokulda çok fazla ayak ipi oynadığımızı hatırlıyorum. Kız çocukları oynuyor mu hala? Devamlı lastik iplerle gezerdik :) Velhasıl çoook şey var anlatılacak...

Ama ne güzel oldu böyle geçmişi hatırlamak birden.
Aklıma şu şiir geldi şimdi, çocukluğunun kokusu burnunda tütenlere...

ÇOCUKLUĞUM
Affan Dede'ye para saydım
sattı bana çocukluğumu
artık ne adım var ne yaşım
bilmiyorum kim olduğumu
hiçbir şey sorulmasın benden
haberim yok olan bitenden
bu bahar havası bu bahçe
havuzda su şırılşırıldır
uçurtmam bulutlardan yüce
zıpzıplarım pırıl pırıldır
ne güzel dönüyor çemberim
hiç bitmese horoz şekerim

Cahit Sıtkı TARANCI

{ yazmak isterlerse Kelebek Gibi ve Mutlu Çocuklara iletiyorum}

2 Mart 2009 Pazartesi

Susamlı küpler

Yazan Bal küpü zaman: 08:42 11 yorum


Pazartesi telaşı başladı. Hafta sonu yaptım, severek yediler :)

Çocuklar için atıştırmalık susamlı küpler.

  • 1 yumurta ( sarısı içine akı dışına)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket margarin ( ben 2 yemek kaşığı tereyağ koydum)
  • kabartma tozu
  • biraz kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı tuz, biraz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
Hepsini karıştırıp, rulo yaptım, küçük küçük kesip önce yumurta akına sonra susama bulayıp pişirdim.
 

BalKüpü Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez